TuGhAn0 OnLiNe için tıklayın!!!!

Oyun Bülteni Web Sitesine Hoşgeldiniz...


Anasayfa
Yukarı
Oyun Haberleri
Tam Çözümler
Çıkacak Oyunlar
Oyun Hileleri
Oyun Download
Oyun Demoları

   

Fate of the Dragon
Strateji
1 CD
Overmax Studios/Eidos Interactive

Mart 2001

Değerlendirme

Grafikler

%73

Ses

%75

Oynanabilirlik

%78

Orjinallik

%60

Genel

%71

 

 


Demo

 

 

 

Age Of Kings'i sevmiş miydiniz? Muhtemelen oynayan herkes sevmiştir, tam bir klasikti. Peki Fate of the Dragon yazısında AOK ne arıyor? Nedeni şu: Fate of the Dragon, bazı ayrıntılarını saymazsanız, özellikle grafikleriyle Age Of Kings'e çok benziyor. Hatta Fate of the Dragon'un orijinal fikirler katılarak yenilenmiş bir AOK bile olduğunu söyleyebiliriz.

Oyun 2. yüzyılda bir karışıklık nedeniyle Doğu Hanedanı'nın çökmesiyle Çin'in üçe bölünmesini konu alıyor. Çin parçalanınca üç büyük lord kendi rejimlerini kurup, Çin'in tamamına sahip olmak için karşı karşıya gelirler. Oyunda yapacağımız şey bu üç lorddan dilediğimizin yerine geçip görevleri tamamlamak.

Oyunun en önemli özelliklerinden birisi, üretim yapılan binaların çalışabilmesi için villager'lara yani köylülere ihtiyaç duyması. Burada orijinal bir fikir yatıyor. Farm (çiftlik), workshop (atölye) veya benzeri bir yapı kurduğunuz zaman villager'ları bu yapılarda çalıştırmanız gerekiyor. Çünkü yapılar birçok RTS oyununda olduğu gibi kendi başlarına çalışamıyorlar. Örneğin bir farm kurduğunuz zaman beş köylünüzü domuz yetiştirmek veya mısır tarlasında çalışmak üzere atayabiliyorsunuz. Farm'lardan başka birçok yapı için de bu tür iş atamaları söz konusu.

Asker ihtiyacını karşılayabilmek için köylü üretip asker barakalarında eğitmeniz gerekiyor. Askerinizin atlı olması için Stable'da köylü bulundurup, at yetiştirmeli ve askerlerinizi bu atlara bindirmelisiniz. Ayrıca çevrede bulduğunuz atlara da askerlerinizi bindirebilirsiniz.

Oyundaki kaynaklarınız şunlar: Corn, Raw Meat, Timber, Iron, Food, Wine, Gold.
Corn ve Raw Meat'i size farm sağlayacak. Timber'ı ağaç keserek, Iron'ı çevrede göreceğiniz kovuğa benzeyen madenlerden elde edeceksiniz. Food ve Wine ise workshop'ta çalışan villager'larınız tarafından üretilecek. Evet sıra geldi Gold, yani altın ihtiyacınızı nasıl karşılayacağınıza. Bunu sağlamanız için yapmanız gereken şey vergi koymak. Vergi koymayan devlet var mı? Yok. O zaman siz de Court House'u kullanarak vergi koyacak ve ne kadar çok vatandaşınız varsa o kadar çok altın kazanacaksınız.

Çoğu RTS oyununda olduğu gibi Fate of the Dragon'da da upgrade'ler yapmak mümkün. Ünitelerinizi upgrade etmek için National Academy'yi kullanacaksınız ve emin olun yapabileceğiniz yeterince upgrade var. Bu upgrade'ler askerlerinizin hızlarından, köylülerinizin yük taşıma miktarlarına kadar pek çok türde değişiyorlar.

Oyunun dikkat çeken diğer bir özelliği de ekranın sağ ve sol alt köşelerinde iki farklı harita kullanılmış olması. Bu haritalardan birincisi sizin sahip olduğunuz bölgeyi gösteriyor; ikincisi ise düşmanınızın alanını. Eğer düşmanın bölgesine birimlerinizden herhangi birisini yollamak isterseniz, yollayacağınız birimi seçip bölgede herhangi bir yere tıklamanız yeterli. Birimleriniz haritanın en alt bölümlerine kadar inip gözden kaybolacak ve düşmanın bölgesinde sırayla belireceklerdir.

Oyunda Çin Seddi'ni andıran geniş ve büyük surlar şehirleri çevreliyor. Bu nedenle surları yıkmaya çalışmak yerine, surların giriş kapılarını yıkmak veya surlara merdiven dayayarak adamlarınızı düşman bölgesine sokmak daha kolay görünüyor. Bir önemli ayrıntı da şu: düşmana karşı savaşan askerleriniz yiyecek, içecek vb. ihtiyaçlarını karşılayamazlarsa güçlerini yitiriyorlar. Bu nedenle savaş halinde olduğunuz bölgelere supply vagon göndererek askerlerinize destek sağlamalısınız. Bu gerçekten güzel bir fikir.

Şehri kurarak ekonomiyi güçlendirmek pek zor değil fakat oyunda insanı sıkan birşey varsa o da asker üretmenin zorluğu. Önce köylü üreteceksiniz, sonra eğitimden geçireceksiniz, eğer istiyorsanız bir de at yetiştirip adamınızı bindireceksiniz. Var mı başka bir arzunuz? Bir ordu kurmak bu kadar zor olabilirdi herhalde.

Oyunun menüleri:
Single Player: New Campaign (Yeni bir oyuna başlamak), Select Campaign (Geçmiş olduğunuz herhangi bir bölümü yüklemek), Load Campaign (Kaydettiğiniz oyunu yüklemek), Skirmish (Bilgisayara karşı seçeceğiniz kurallara göre savaşmak), Training (Eğitim Bölümü)
Multiplayer: Tcp/ip, Modem, Serial, Lan seçeneklerini destekliyor.
Option: Ses, çözünürlük, mouse hızı ve oyun hızı ile ilgili ayarlar.
Credits: Oyunun üretiminde çalışanların listesi
Exit: Söylemeye gerek var mı?


Sonuç olarak Fate of the Dragon, özellikle grafikleriyle Age of Kings'i andıran ve strateji oyunlarına birkaç ufak ayrıntı dışında bir yenilik getirmeyen bir oyun. Alırsanız birkaç gün oyalanabilir ve sonra raftaki yerine geri koyabilirsiniz.

Minimum Sistem
Windows 95/98/2000
Pentium 166
32 Mb Ram
110 Mb Hard disk alanı
4x Cdrom
2Mb SVGA Ekran Kartı


Önerilen Sistem
PII 400
64 Mb Ram
8Mb Ekran Kartı
400 Mb Hard disk alanı